Login
Register
Enzymtherapie

Wat zijn enzymen?
Enzymen zijn lichaamseigen stoffen die overal in ons lichaam aanwezig en werkzaam zijn. Ze hebben een regulerende functie. Geen enkel proces in ons lichaam kan verlopen zonder de tussenkomst van enzymen. Je kunt enzymen vergelijken met de banden van een auto. We kunnen de duurste auto met de sterkste motor volgooien met de beste benzine, maar als de auto geen banden heeft, zal hij niet rijden. Zo kan ons lichaam niet functioneren zonder de aanwezigheid van enzymen.
Als alle soorten enzymen in voldoende hoeveelheden in ons lichaam aanwezig zijn en hun werk goed doen, is de gezondheid optimaal. Helaas gaat er weleens iets mis. Door aangeboren aanleg, verouderingsprocessen, verarming van ons voedsel, stress, milieu-invloeden en chemische toevoegingen aan ons voedsel, kan het voorkomen dat bepaalde enzymen in ons lichaam onvoldoende aanwezig zijn, de enzymwerking daardoor tekort schiet en bepaalde functies niet meer naar behoren kunnen worden uitgevoerd. Ziekteverschijnselen zijn dan het gevolg.

Enzymtherapie
Enzymtherapie richt zich op het in stand houden van het zelfherstellende vermogen van het lichaam door toediening van enzymen. Welke enzymen toegepast worden, is afhankelijk van het lichaamssysteem dat versterking nodig heeft. Zo zijn er enzymen of combinaties ervan voor:

  • hart- en bloedvaten
  • het zenuwstelsel
  • spieren en gewrichten
  • het afweersysteem
  • de ogen

Welke voor u van toepassing zijn, volgt uit de anamnese en het onderzoek.

Adresgegevens

Hoorn 13
2404 HG  

Alphen aan den Rijn

Bedrijfsgegevens

K.I.Z. Elsenaar-Kupras

Mob: 06 - 14 130 773 
KvK: 27316965

BTW nr: NL096745654B01