Login
Register
Home

aps pijntherapiePraktijk Aqualijn is gericht op alle mensen die bewust aan hun gezondheid werken. We maken gebruik van de kennis van de orthomoleculaire geneeskunde volgens de aanpak van kPNI.

Orthomoleculaire geneeskunde heeft als doel het behouden en versterken van een goede gezondheid en het behandelen van klachten door het veranderen van de balans in lichaamseigen stoffen.

kPNI staat voor klinische Psycho-Neuro-Immunologie. Het houdt zich bezig met preventie en behandeling van met name chronische klachten en ziektes. In principe kan bij alle problemen gezondheidswinst behaald worden door betere voeding, ontspanning, pijnbestrijding en indien mogelijk meer bewegen.

kPNI bestudeert de oorzaken van chronische ziektes en probeert te achterhalen hoe de verschillende leefstijlfactoren hieraan bijdragen. Veel mensen lopen extra gezondheidsrisico’s door bijvoorbeeld hoge bloeddruk, brandend maagzuur, darmklachten, overmatig stress, overgewicht of langdurig medicijngebruik. Ook intolerantie of allergieën voor bepaalde voedingsstoffen kunnen leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Dit alles vergroot de kans op het krijgen van ernstige chronische ziekten. Opvallend is dat veel van deze ziektes typische welvaartsziektes zijn en dat er dus iets aan te doen is om de kans op het krijgen van deze ziektes te verkleinen.


De principes van kPNI zijn:

  • Preventie waar mogelijk;
  • Veel aandacht voor een gezonde leefstijl;
  • Complementaire aanpak;
  • Gericht zoeken naar de mogelijke oorzaken van uw chronische klachten;
  • Natuurlijke interventies;
  • Wetenschappelijk onderbouwd.

Adresgegevens

Hoorn 13
2404 HG  

Alphen aan den Rijn

Bedrijfsgegevens

K.I.Z. Elsenaar-Kupras

Mob: 06 - 14 130 773 
KvK: 27316965

BTW nr: NL096745654B01